Suistoristeilyllä, Kokemäenjoen suisto, Pori, 14.5.2019
Weblokit
Joelle auringon jo noustua. Tänään taas aika kesäinen keli: auringonpaistetta, kirkasta, lämpöväreilyä ja lämpöäkin riittävästi. Kiertelin deltaa Kunnanrannasta ylös Tukkiluotoon ja sieltä Karvianjuopaa Loistoihin, josta takaisin Kunnanrantaan. Puissa jo runsaan kokoiset lehdet ja järviruokokin kurottaa jo kovin kohti taivasta. Rentukoita jonkin verran kukassa. Kevät on jo pitkällä.

Uusia muuttajia, sitten viime kerran, mm. ryti- ja ruokokerttunen. Merikotkia edelleen deltalla yli 10 yksilöä. Yksinäinen nokkavarpunen Kivinissä. Vesilinnuista runsaimpina laulujoutsen 227, merihanhi 118 ja silkkiuikku 105. Kevään punasotkamäärät ennätyksellisen pienet. Tänään enää 6 yksilöä, joista koiraat selvästi vahdissa, naaraat pesillä. Suokukkoja runsaasti, jossakin 1500 ja 2500 välimaastossa. Aamulla suokukot eivät ole deltalla, vaan pellolla. Ne tulevat päivällä joelle ja häviävät alkuillasta takaisin pelloille. Vanhoilta paikoilta ei toistaiseksi löytynyt pussitiaista.


Suokukko, koiras

Yksi päivän suokukoista, koiras. Näyttävät vähän kaikki olevan yksilöllisiä väritykseltään.


Suokukkoparvia

Välillä suokukot pelästyivät ja nousivat lentelemään deltan ylle. Kuvassa yksi parvista. Määrää en viitsinyt kuvasta laskea, mutta eiköhän se tuosta selviäisiä?


Merikotka

Yksi yleisin suokukkojen pelottaja oli ylilentänyt merikotka. Yksi päivä 12 yksilöstä.


Kivinin ruoppaukset

Kivinissä on rantahakkuiden jälkeinen projekti taas saanut uusia muotoja.


Karvianjuopa

Tänään oli joessa sen verran veri korkealla, että Karvianjuopaa kelpasi lasketella alavirtaan. Alkuviikolla paikallalla laulanutta pensassirkkalintua ei nyt päivällä kuulunut.


Mormor ja kalalokki

Merikotkat ovat luovuttaneet Mormorin taas oikeille omistajilleen - kalalokki.


Harmaahaikara

Harmaahaikaroilla ei vielä ilmeisesti ole poikaset kuoriutuneet, kun jatkuva liikenne koloniaan ei ole vielä käynnissä - lähipäivinä alkaa.


Suuruskallio

Pistäydyin myös Suuruskalliolla. Sen verta alkaa kasvillisuus peittämään kalliota, että tiirat ja kalalokki on hylänneet kallion pesäpaikkana ja siirtyneet edustan luodoille.


Maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland, 14.5.2019
Weblokit
Copyright, 2019  Antti J. Lind