Hyönteissyöjiä ja gavioita, Säppi, Eurajoki, 16.-18.5.2019
Weblokit
Muutaman päivän saariretkellä. Kelit kovin kesäiset, eikä oikein pudotuskeleistä voi puhua. Lämpöä riittävästi ja heikkoja tuulia. Saaressa silti ihan mukavasti lintuja, lähinnä hyönteissyöjiä: leppälintuja, sinirintoja, punavarpusia ja kerttuja. Aamumuutot aika rauhallisia, lähinnä vähän pilkkasiipiä ja mustalintuja. Gavioita (kuikkalintuja) aamuisin ihan kivasti liikkellä, paras päivä taisi olla lähtöpäivä, kun 11 mennessä vähän alta 2000 kuikkaa. Poimintoina sama valkoselkätikka ja laulava pikkusieppo. Maapesinnät näyttäisivät onnistuvan pääsaaressa, ensimmäistä kertaa moniin vuosiin. Vähän viittaisi siihen, että kettu ja supikoira eivät kuulu saaren kalustoon tai sitten ruokaa on riittävästi. Eipä näkynyt supikoiran jälkiäkään. Kyhmyjoutsenella ainakin kolme pesää, töyhtöhyypällä maastopoikanen, harmaa- ja lapasorsalla munapesät. Toivotetaan menestystä!


Laitura ja Kruununmöljä

Sataman lankonki ja Prakalan ampukoppi. Kruununmöljässä ei kovinkaan suurta ruuhkaa, vaikka kelit mitä hienoimmat.


Majakka ja pihan rakennukset

Parina päivänä oli majakkapihan rakennuksissa asukkaista, tänään hiljaista.


Kuu ja Prakalan ampukoppi

Aamu on valkenemassa. Prakalan ampukoppi ja kuu.


Hanhiston ranta

Merivesi edelleen alhaalla. Hanhiston laajat rannat. Haurut vielä mukavasti märkinä ja hyonteissyöjät kivasti nähtävissä.


Kyhmyjoutsenen pesä ja Peräkulma

Yksi saaren kyhmyjoutsenen pesistä Peräkulmassa. Kyhmyjoutsenella lisäksi pesiä Poponniemessä, Eteläkarilla ja Präälissä peräti kolme!


Valkoselkätikka

Ilmeisesti sama valkoselkätikka edelleenkin paikalla ja äänessä. Rummutusta kuului vähän väliä. Tikka pyrki päivittäin kohti mannerta ja kävi useasti reilun kilometrin päässä Kuuminaisten suunnassa. Säpin lahopuut vetivät kuitenkin toistaiseksi takaisin.


Kuollut muflonin karitsa

Yhdelle kevään muflonkaritsoista oli ensimmäiset viikot olleet liian rankkoja.


Sinirinta

Sinirintoja parhaana aamuna vähintään 16 yksilöä, pääosa hienoja koiraita.


Maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


Säppi, Eurajoki, Finland, 16.-18.5.2019
Weblokit
Copyright, 2019  Antti J. Lind