Merimetsojen pesälaskentaa, Landskata, Pori, 19.6.2019
Weblokit
Tänään illalla laskemassa taas merimetsokoloniaa. Porissa oli tänä vuonna vain yksi tunnettu kolonia, kun vuonna 2018 kaksi. Tätä Landskatan koloniaa on asutettu jo kymmenisen vuotta. Talvella tai alkukeväällä tämän kolonia luodot olivat kokeneet uudistustoimia, kun tuntematon taho oli kaatanut jokaisesta pesimäluodosta kaikki puut. Viranomaistahotkaat eivät ole kaatajasta selvillä. Merimetsot näyttävät viihtyvän paremmin ja myös saarien merkitys pesimäluotoina on varmastikin parantunut.

Häiriöitä saarissa ei näytä pahemmin tapahtuneet, ehkä merikotka on hieman vieraillut saarissa. Kolonia asutti tänä vuonna viittä luotoa, kuten vuonna 2018. Parimäärä kasvoi reippasti vuoteen 2018 verrattuna, lähes 36%. Luotojen puidenkaadolla lienee sen verran positiivista vaikutusta ja varmaankin osa Porin pesimättömästä koloniasta on nyt täällä.


Pesimäluodot

Merimetsokolonian kolme pesimäluotoa.


H luoto

Viime vuoden pääsaari, tänä vuonna pesiä vain länsikärjessä ja niitäkin vai niukasti. Merikotka on näkynyt tällä luodolla useasti.


Luoto N

Kolonian tämän vuoden pääsaari. Keväällä kaadetut puut näkyvät pesien lomassa.


Luoto J

Kolonian toiseksi isoin pesimäluoto. Täällä hieman vähemmän puita, mutta nekin kaikki kaadettu.


Luoto S etu

Kolonian pienin luoto. Alkaa jo olla aika täynnä.


Luoto S

Tällä luodolla on joka vuosi pesinyt lähes sama parimäärä. Tilaa olisi kyllä useammallekkin parille, mutta ei näytä vaan runsastuvan. Saaressa pesi ainakin kaksi lapintiiraparia.


Maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


Landskata, Pori, Finland, 19.6.2019
Weblokit
Copyright, 2019  Antti J. Lind