Flada, kärki ja kahlaajia, Domarkobban, Kristiinankaupunki, 12.7.2019
Weblokit
Aamupäivällä Domarille, viidettä kertaa tänä vuonna. Eiköhän tämä käynti ole syyskauden ensimmäinen. Vielä on pesinnät sen verran kesken, että tuli pysyttyä edelleenkin fladan ja pohjoisharjun ympäristössä. Keli normaalin kesäinen +16c ja heikohkoa luoteistuulta, iltapäivän puolella vähän voimistuen. Aurinko paisteli koko päivän. Merivesi plussalla 15cm, joten haurut hyvässä kunnossa kahlaajien kannalta.

Merikotkia päivän aikana vähintään 18, joista suurin osa Norrgårdersin merimetso-koloniassa. Kahlaajia ihan mukavasti: lajeja laajasti, runsaimpana suosirri, 58 yksilöä. Sirreistä lisäksi lapin- 1, pikku- 3, iso- 2 ja kuovisirri 2. Räyskä ja merikihu näyttäisi taas pesineen Skitkobbanilla, tosin poikasia ei ollut tänänä näkyvillä. Lapintiralla vähän sama tilanne, aikuisia 48, mutta vain 1 poikanen! Pikkulintuja niukasti, ehkä vähän turhan myöhäisestä päivänajasta johtuen. Mainittavana 4 vanhaa luotokirvistä. Keskiharjulla tuoreet supikoiran jäljet ja jätökset.


Flada pohjoisesta etelään

Merivesi +15cm ja fladassa runsaasti vettä.


Flada etelästä pohjoiseen

Järviruoko on edelleenkin pysynyt alhaalla, muu kasvillisuus runsaana.


Domarkobban, pohjoiskärki

Pohjoiskärkeä ei vielä kompattu, katseltiin vain harjulta.


Merikotka ja merimetsot

Itäpuolen luodolla vietti merimetsojen seurassa useampi merikotka päiväänsä. Lounas pienellä vaivalla kynsien ulottuvissa.


Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


Domarkobban, Kristiinankaupunki, Finland, 12.7.2019
Weblokit
Copyright, 2019  Antti J. Lind