Ulkokallioiden reunaa seuraten, Luvia, Eurajoki, 13.7.2019
Weblokit
Aamusta kiertämään Luvian saariston uloimpia luotoja ja kallioita. Keli suosi koko päivän, ollen heikkotuulinen, riitävän lämmin ja osin puolipilvinen. Lämpöväreilyä hieman liikaa. Kiertelin ulkokallioita Maskaleista Säppiin asti.

Pesintä alkaa jo olla saaristolinnuilla ohi, vielä yksittäisiä tukkasotkia, tukkakoskeloita ja pilkkasiipiä on pesintäpuuhissa. Lintuja alueella runsaasti, erityisesti kauempana merellä: haahkoja, merihanhia, joutsenia ja koskeloita. Haahkan pesintä näyttää onnistuneen kohtalaisesti, merellä isoja poikasia emojen kanssa paria edellistä vuotta enemmän. Merimetsot vielä pääosin pesimäpaikkojen läheisyydessä. Merikihuilla ja tiiroilla muutamassa saaressa vielä poikaset pesäpaikalla. Kahlaajia olin etsimässä, mutta heikoksi jäi. Vain muutamia vanhoja suosirrejä, meriharakoita ja vähän liikkuvia vikloja. Tervakallion lähellä vielä laulava viitakerttunen.


Merimetsoluoto M

Pääosa merimetson poikasista vielä saaressa. Emot pääasiassa ravinnnonhakumatkalla.


Joutsenien untuvia

Laulu- ja kyhmyjoutsenella on sulkasatokausi meneillään. Useampia lentokyvyttömiä lintuja ulkomerellä. Nämä untuvat Pohjankalliolla.


Ruokit

Muutamia ruokkeja tuli päivän aikana nähtyä. Vähän näyttää sille, että Luvialla olisi tänä vuonna ollut myös pesintä.


Suosirri

Suosirrejä tosi niukasti, vain 9 vanhaa lintua kallioilla.


Hallit

Tällä kertaa pääsin näkemään useamman hallin. Loppukuusta on luultavasti näistäkin joku joutunut lahtauksen kohteeksi.


Maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


Luvia, Eurajoki, Finland, 13.7.2019
Weblokit
Copyright, 2019  Antti J. Lind