Poikueita ja harmaahylkeitä, Luvia, Eurajoki, 20.7.2019
Weblokit
Tuuli tyyntyi aamupäivällä ja suuntasin Eurajoen Luvian ulkoluotoja kiertämään. Keli suosi, ollen hyvinkin kesäinen: auringonpaistetta, lämpöä, heikkotuulista ja lämpöväreilyä. Reitti lähes sama, kuin viimeksikin: Marjakari - Eeköre - Maskalit - Iso-Pietari - Lännennaulat - Pohjankalliot.

Merimetsot ja selkälokit vielä pesäpaikoilla, muut vähemmän. Tiiroja vielä jonkin verran (85), mutta selvästi jo vähentyneet ja paikallaolijat ulkokallioilla ruokailemassa. Merimetsoja, kyhmyjoutsenia ja haahkoja lukuunottamatta, vesilintuja aika vähän. Kahlaajat ja pikkulinnut kortilla. Harmaahylkeitä näkyi taas tänään kivasti. Että voi hylje olla upea eläin.


Merimetsot

Merimetsojen pesimäluoto vielä miehitettynä. Osa poikasista jo lentokykyisiä. Sukeltelu kävi jo joutuisasti.


Lapintiira, nuori ja vanha

Muutamia Lapintiiroja oli vielä pesäpaikoilla, kuitenkin lähes yhden käden sormin laskettavissa. Kuvassa vanha ja poikanen.


Rantakukkakasvusto

Kukintakausi on vielä rantakukalla (kuvassa) ja pietaryrtillä meneillään. Muuten alkaa kukinnat olla ohitse.


Selkälokki, emt ja poikaset

Pari yksittäin pesivää selkälokkiparia oli onnistunut pesinnässään. Poikaset jo lentokykyisiä.


Harmaahylje, 3

Tänään oli samalla kivellä taas kolme harmaahyljettä. Kelin ollessa suosiollinen, pääsi tänään kuulemaan, harvoin Satakunnassa kuulunutta, hallinlaulua. Voit kuunnella päivän äänitteen tästä, merenkäynti busterin kylkeen pikkuisen häiritsee.


Harmaahylje

Tämä ja seuraava halli, taitavat tässä katsella viimeistä kertaa ohikulkijoita. Pari päivää myöhemmin oli Luvialta ilmoitettu ammutuksi kuusi yksilöä. Kuka voi olla niin sairas, että ampuu näitä kauniita eläimiä - silmästä silmään?


Harmaahylje

Tässä tämä toinen. Luottavainen katse. Se taisi koitua myös halin kohtaloksi.


Maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


Luvia, Eurajoki, Finland, 20.7.2019
Weblokit
Copyright, 2019  Antti J. Lind