Harmaahylkeiden lahtauspäivä, Luvia, Eurajoki, 24.7.2019
Weblokit
Kaunis, lämmin ja lähes tyyni kesäpäivä. Perheretkellä Luvian ulkoluodoilla. Tarkoitus oli mennä ihailemaan harmaahylkeitä ja alueen vesilintuja. Toisin kuitenkin kävi. Surullinen päivä!

Olimme Eekören tuntumassa katselemassa merelle ja huomasimme kauempana veneen lähestyvät halliluotoja. Ei aikaakaan, kun räiskintä alkoi ja ainakin 13 kiväärin laukausta kaikui saaristossa, osuen vähintään yhteentoista halliin. Neljä näistä ampujat löysivät ja loput vajosivat Selkämeren syvyyksiin. Parempi jättää yksityiskohtia tässä kertomatta, että ei joudu niistä syytetyksi. Riistakeskuksen mukaan alueelta ammuttiin 6 hallia. Minulle kerrotun mukaan, halleja ei käytetään mitenkään hyödyksi, vain muutamiin tutkimuksiin kerätään näytteitä. Tämä kaikki sallittua Selkämeren kansallispuistossa ja kiintiömetsästyksen piirissa! Tästä voi kukin tehdä itse omat päätelmänsä.

Hallien lahtauksesta en tähän julkaise kuvia, vaan jotakin muita päivän aikana otettuja kuvia.


Jussinkallio

Eekören länsipuolen kallioita.


Merikihun poikaset

Kauempana merellä kellui kaksi lentämään oppinutta merikihun poikasta. Emot kävivät välillä ruokkimassa.


Haahka, sulkasatoinen koiras

Kallioilla sulka- ja höyhenpukuaan vaihtamassa useita haahkoja. Kuvassa vanha koiras. Nuoria lintuja ilahduttavasti emojen seurassa - pesintä onnistunut hyvin.


Merilokki, vanha

Vaikka merilokin poikaset ovat lentäneet jo parisen kuukautta, varottelevat vanhat linnut pesäpaikoilla vielä kiihkeästi. Tämä lintu näyttää vaihtavan käsisulkiaan.


Selkälokki, vanha

Selkälokeilla sama tilanne, tosin poikaset ovat lentäneet vasta parisen viikkoa.


Maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


Luvia, Eurajoki, Finland, 24.7.2019
Weblokit
Copyright, 2019  Antti J. Lind