Sorsastuksen alkua katsomassa, Teemuluoto, Pori, 20.8.2019
Weblokit
Taas oli h-hetki - 20.8. 12:00. "Isot pojat" lähtivät luontoretkelle. Teemuluodon lintutornissa h-hetkeä oli todistamassa muutama asiasta kiinnostunut. Ennen puoltapäivää, ruovikkoon näkyi siirtyvän ainakin 8 venekuntaa, joista vain kahdella oli mukana noutava koira, muut luottivat omaan kykyyn.

Ensimmäiset laukaukset kaikuivat jokisuistossa 11:57 ja seuraavan tunnin aikana laskeskelin yhteensä 55 laukausta. Kaikki äänet eivät tuulesta johtuen kuuluneet Teemuluotoon. Suistossa oli huomattavan vähän sorsia. Ennen aloitusta näkyi vain muutamia sinisorsia ja telkkiä. Ammuskelun alettua, sorsia nousi ja lähti merelle vain muutama kymmen. Kaukana ollaan sadoista tai tuhanhista sorsista. Puolisen tuntia ammuskelun jälkeen, tuli ylempää joelta suistoon parisensataan vesilintua, joista pääosa jatkoi paukkeessa meren suuntaan.

Kello 13:10 mennessä näimme yhteensä 12 pudotusta ja 7 haavakkoa. Tornin edustan kahden hengen venekunta oli erityisen kunnostautunut haavakoihin.


Autoja parkkipaikalla

Yleensä parkkipaikalla on tämän verran tungosta, jos Teemuluodossa on nähty jokin harvinaisempi lintu. Tällä kertaa ei.


Ahdasta ruovikossa

Paskaston kärkiruovikossa oli paikoin jopa ahdasta.


Päitä ruovikossa - haavakkomiehet

Pitkin jokisuistoa näkyi päitä siellä täällä.


Jalohaikara

Heti paukkeen alettua, nousi yksinäinen jalohaikara Lyttylänviikon pohjukasta ja suunta kohti Preiviikinlahtea. Yllättäen vain yksi jalohaikara näkyi.


Yksi saaliiksi jäänyt

Yksi ensipaukkeen saalista.Sivuston facebook sivu


Teemuluoto, Pori, Finland, 20.8.2019
Weblokit
Copyright, 2019  Antti J. Lind