Suojapuolen rantametsiä potkimassa, Reposaari - Tahkoluoto, Pori, 2.10.2019
Weblokit
Auringonnoususta Reposaarenniemelle. Sen verta oli reipas (12-15m/s) koillisenpuoleinen tuuli, että oli syytä hakeutua leen puolelle niemeä. Muutoin ihan siedettävä keli: lämpöä +8c ja täypilvistä. Merellä runsaasti väreilyä. Väreilystä ja tuulesta johtuen tulikin keskityttyä pääasiassa pusikoiden lintuihin, merelle ei pahemmin katseltu.

Kiertelimme Reposaaren kärkeä, Junnilan seutua, Siikarantaa ja Tahkoluodon kylän ympäristöä pitkälle iltapäivään. Kotiinpäin ajellessa poikkesimme vielä katsastamassa Porin parhaita tiltalttipaikkoja Paarnoorin rantametsässä, kun tuulikaan ei sinne sopinut.

Pikkulinnuilla jonkin verran myös muuttoa, tosin korkealla ja kovaa. Runsaimpina järripeippo, vihervarpunen ja niittykirvinen. Puskien parhaimmistoa taisivat edustaa tikat, josita havaitsimme viittä lajia: käpy- (6), pohjan- (2), valkoselkä- (3), pikkutikka 1 ja palokärki (2). Lisäksi pari leppälintua, yksi harmaasieppo ja reilu kymmenen peukaloista. Kokopäivän tiltaltti saldona yksinäinen lintu Tahkoluodossa. Paarnoorista ei tiltaltteja löytynyt.


Luotsivene

Finnpilotin luotsivene kävi Tahkoluodon edustalla hakemassa luotsia. Paluumatkalla lensi vesi vastatuulessa reippaasti.


Metsäkauris

Useampi metsäkauris näkyi Reposaarenniemellä.


Palokärki pihlajassa

Pihlajissa ei vielä rastaita tai tilhiä, marjoja runsaasti. Tämä palokärki oli jostakin syystä mieltynyt pihlajanmarjoihin.


Valkoselkätikka

Tänä syksynä tuntuu valkoselkätikkoja riittävän. Taitaa olla onnistunut pesintävuosi tai sitten kauempaa idästä on tullut runsaasti vaeltajia. Tämä koiras oli yksi päivän kolmesta yksilöstä.


Porin pitkokset

Paluumatkan tiltalttipaikan pitkospolku Paarnoorissa. Ehkä nämä pitkokset vaatisivat jo pientä kunnostusta?Sivuston facebook sivu


Reposaari - Tahkoluoto, Pori, Finland, 2.10.2019
Weblokit
Copyright, 2019  Antti J. Lind