Saarikomppausta, Domarkobban, Kristiinankaupunki, 11.10.2019
Weblokit
Vähän auringonnousun jälkeen Domarin rannassa. Jonkin verran etelän ja lounaan välistä tuulta, vielä vähän voimistuen iltapäivää kohden. Täyspilvistä ja muutamia heikkoja sadekuuroja päivän mittaan. Lämpötila lähellä +10 astetta. Näkyvyys muutoin hyvä, mutta sadekuurot ja ajoittainen utu haittasivat.

Kiersimme totutusti fladan ja pohjoiskärjen muutamia kertoja. Loppusaari sitten kertaalleen tuikalla haravalla. Mantereella vasta myöhään iltapäivällä. Päivän runsaimpana lajina oli räkättirastas 950, mukana jonkin verran perusrastaita: punakylki-, laulu-, musta- ja kulorastaita. Rastaat pääosin paikallisia. Näkyvää muuttoa ei  pahemmin muutoinkaan näkynyt. Saaressa muutoin melko rauhallista mm. hippiäinen 9, tiaiset 12, punarinta 8, peipot 17, peukaloinen 3 ja niittykirvinen 1. Mainittavina havaintoina pajulintu 1, tiltaltti 3, luotokirvinen 1, jänkäkurppa 2 ja tundrakurmitsa 2. Vesilintuja tuli katsottua hyvin rajoittuneesti.


Mökki ja flada

Saaren puissa vielä mukavasti väriä, myös pihlajanmarjoja. Järviruoko otti viime talvena sen verran itseensä, että tänä vuonna sitä on rannoilla aika rajoittuneesti.


Räkättirastaita

Rastaat sähläsivät vähän joka suuntaan. Eivät kuitenkaan lähteneet eteenpäin. Luultavasti runsaat pihlajanmarjat pitivät linnut saaressa.


Flada, Pinkki ja HL

Harava on saapunut fladan eteläreunalle.


Domarkobban, pohjoiskärki

Pohjoiskärjestä löytyi päivän ainoa niittykirvinen. Heinikossa viihtyi myös yksi määritystä vaille jäänyt pikkulintu.


Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu


Domarkobban, Kristiinankaupunki, Finland, 11.10.2019
Weblokit
Copyright, 2019  Antti J. Lind