Hellekelejä karussa, Säppi, Eurajoki, 24.-26.6.2020
Weblokit
Eipä Säpissäkään ihan palella tarvinnut. Lämpöä riitti iltapäivisin lähelle hellerajaa, mantereella oli pikkuisen vielä lämpimämpää. Aamupäivät tyyniä, mutta onneksi iltapäivisin pieni tuulenvire. Parhaat retkiajat illasta aamuun, väreilykin silloin ihan siedettävä. Sateesta ei tietoakaan. Majakalla oli päivystys alkanut viikko sitten ja jatkuu elokuulle. Hienoista veneilykeleistä huolimatta, vain muutamia kävijöitä päivässä. Saari tuli päivittäin kierrettyä ja kahtena aamuna hieman merikatselua ampukopin varjossa.

Lintuhavainnot pääosin pesimälinnustoa. Merelläkin liikehdinta rauhallista. Kurki oli saanut yhden poikasen ja myös kyhmyjoutsenella aikakin neljä poikuetta. Töyhtöhyypällä lentopoikaset Hanhistossa ja Eteläkarilla. Tyllillä ainakin kaksi poikasta Hanhistossa. Präälissä pesii merikihu ja räyskä, sekä vähintään 4 selkälokkiparia, joista yksi vanha lintu vaalempiselkäinen "tuhkaselkälokki". Ristisorsalla kaksi poikuetta. Hyvin on pesinnät onnistuneet, vaikka saaressa ainakin pari supikoiraa. Präälissä myös saukko. Myös punkkeja näytti olevan ihan kohtuullisen runsaasti.


Hanhiston
                            rantaa

Merivesi miinuksella 10cm, Hanhistossa paljon kivikkoa näkyvillä.


Ristisorsa, naaras ja 14
          poikasta

Toinen havaituista ristisorsapoikueista, 14 poikasta. Toisessa poikueessa 6 poikasta.


Ruoholaukkaa,
          Luotsituvannokka

Parhaat retkeilyajat auringon laskun ja nousun molemmin puolin. Punaisia ja valkoisia ruoholaukkoja Luotsituvannokalla.


Mufloninaaras ja karitsa

Mufloneita näkyi yllättävänkin usein. Ehkä helteet ja hyttyset pistivät ne viihtymään rannan pienessä tuulessa. Poikamiesjengi Eteläkarilla. Myös tänä vuonna syntyneet katritsat havaittiin.


Ylämaankarjan sonni

Niin näytti myös ylämaankarjan sonnit viihtyvät rannoilla.


Ullarannan lehto

Iltavaloja Ullarannan lehdossa.


Ja
          maihin...


Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Säppi, Eurajoki, Finland, 24.-26.6.2020
Weblokit
Copyright, 2020  Antti J. Lind