Keskikesää ja vanhoja kahlaajia, Säppi, Eurajoki, 16.-18.7.2020
Weblokit
Mantereen kahlaajapaikat edelleen veden peitossa, kun merivesi pysyttelee edelleen plussalla. Saaristossa on onneksi kahlaajapaikkoja. Vanhojen kahlaajien muutto ei vielä ole ohitse, vaikka suurimmat määrät taisivatkin jo mennä. Pari päivää saaressa katselemassa paikallisia ja muuttavia kahlaajia. Saarikin tuli siinä ohessa kierrettyä muutamaan kertaan.

Kahlaajia ihan mukavasti, lukumäärän vaihdellessa päivän mittaan. Parhaat kertymät totutusti Hanhiston hauruilla. Eteläkarissa ja Ullarannassa pienempiä määriä. Hanhiston paras noteeraus oli 260 sirriä, joista 225 suosirriä, 22 kuovisirriä ja muutama pikku- ja lapinsirri. Muutolla sirrejä parhaana päivänä 130, muutoin alle 70 päivässä. Lapintiiroilla, räyskällä ja merikihulla näyttää pesintä onnistuneen Präälässä hyvin. Myös haahkoilla isoja poikasia yli 100, joten ihan positiivinen vuosi. Merellä liikehdintä, sirrejä lukuunottamatta, hyvin rauhallista, runsaimpana ruokki. Prakalan tyrnikköön tuli jostakin valkoselkätikka, koiraan näköinen. Pääsi vaan sen verran nopeasti livahtamaan, että en päässyt tarkistamaan, oliko sama renkaallinen lintu, joka on ollut saaressa pari vuotta. Edellinen havainto huhtikuulta. Kyhmyjoutsenella ainakin neljä poikuetta. Supikoirasta kaksi havaintoa.


Hanhiston
                            rantaa

Hanhistossa lieteranta ihanteellinen kahlaajille. Myös rengastajalle olisi ollut hyvät olosuhteet ja lintujakin.


Suosirrejä

Suosirri oli jakson runsain kahlaaja.


Suosirrejä ja kuovisirrejä

Suosirrien kanssa myös mukavasti kuovisirrejä.


Nuoria ristisorsia

Nuoria ristisorsia oli lentokykyisinä vähintään 14 yksilöä.


Tyhjä kruununmöljä

Eipä uskoisi, että on heinäkuun puoliväli ja paras lomakausi. Kuva iltapäivällä 13:30 Kruununmöljältä - ei ainuttakaan kävijää!


Harmaahylje

Parina päivänä iltaa vietti Johteen vesikivellä harmaahylje. Koon puolesta luulisin naaraaksi.


Kyhmyjoutsenpoikue ja merihanhia

Knaperin kärjessä pesineen kyhmyjoutsenen perheonnea. Merihanhia saaren rannoilla päivittäin parisen sataa yksilöä.


Ja
          maihin...


Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Säppi, Eurajoki, Finland, 16.-18.7.2020
Weblokit
Copyright, 2020  Antti J. Lind