Piipahdus suiston pesillä, Kokemäenjoen suisto, Pori, 31.7.2020
Weblokit
Iltapäivän kauniin kesäisessä kelissä kävimme jokisuistossa katsastamassa pesinnän lopputuloksia. Tärkeimpänä kohteena merimetsojen pesäpaikat, joen molemmin puolin. Samalla tuli paikalliset linnut katsottua, mitä nyt kasvillisuuden joukosta löytyi.

Menomatkalla pysähdyimme pussitiaisen pussilla, josta poikaset ovat jo useita viikkoja sitten lähteneet maailmalle onnistuneesti. Pussitiaisia ei näkynyt, mutta huippukunnossa oleva pesäpussi kylläkin. Nytkin variksia kymmenkunta pesäpuussa, eivät ole pesään koskeneet.

Merimetsojen Kaunismäen pesäpaikat, harmaahaikaroiden joukossa, edelleen ilman kohdelajia. Viimeksi olivat muutamat pesät jo tyhjentyneet. Pääkoloniassa on vielä runsaasti nuoria ja vanhoja lintuja pesillä. Pääosa nuorista lentäviä ja osasivat myös hyvin sukeltaa. Pesintä on saanut, oletuksista huolimatta, tapahtua rauhassa.


Pussitiaisen pesä

Pussitiaisen pesäpussi säilynyt hyvässä kunnossa. Lintuja ei tänään lähialueella näkynyt.


Merihanhia

Suiston runsaslukuisin ja kuuluvin lintu oli tänään merihanhi. Kyseessä lienee sulkivia ja pesimättömiä lintuja. Kaikki eivät edes sulkasadon vuoksi lentokykyisiä.


Merimetsoluoto

Merimetsojen pesimäluoto ei vielä ole kovinkaan valkoinen, erottuu tosin jo aika kaukaa.


Merimetsoja pesäpuissa

Pesäpaikalla vielä vanhoja ja nuoria lintuja korkealla kuusissa ja myös pesillä.


Talo
                merimetsoluodon keskellä

Saaren keskellä oleva vanha kalastajatila sen sijaan saanut enemmän väriä. Kuulemma uusi omistaja aikoo tehdä "pientä laittoa", jotta taas kunnossa. Taidetaan poikeuslupa ja vähän enemmänkin työtä vaatia.Ja
          maihin...

Ja maihin...


Sivuston facebook sivu

Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland, 31.7.2020
Weblokit
Copyright, 2020  Antti J. Lind