Loppukesää ja nuoria kahlaajia, Säppi, Eurajoki, 12.-16.8.2020
Weblokit
Kesäisissä keleissä saaressa. Kelit suosivat, ollen jopa liiankin kesäisiä. Tuulen suunnasta riippuen lämpöväreilyä välillä runsaasti, välillä horisontti ilman väreilyä. Tuulet vaihtelevia rasvatyynestä - reippaaseen (15m/s) kesätuuleen. Vettä ei satanut pisaraakaan.

Saaressa, lähinnä majakalla, on tänä kesänä käynyt varmaankin ennätyksellisen paljon kävijöitä. Majakkaoppaiden laskennan mukaan on viikonlopun päivinä vierailijoita ollut 50-100 hengan välillä.

Saarta tuli tavalliseen tapaan kierrettyä ja aamut merelle katseltua. Merellä edelleenkin aika rauhallista. Vesilinnut pääosin paikallisia, valtalajeina haahka, telkkä ja merimetso. Runsaimpina muuttajiana, vastatuulisena päivänä, olivat kahlaajat, 120 muuttajaa. Pikkuisen enemmän oli päivittäin saaressa paikallisia kahlaajia, valtalajia suokukko ja suosirri. Kahlaajien muutto muutenkin edistynyt, vanhat linnut vaihtuneet pääasiassa nuoriin. Pikkulintuja puolestaan hyvin niukasti, poikkeuksena västäräkki ja keltavästäräkki. Käpytikalla ei tunnu vaellusta olevan, vain yhdestä linnusta havaintoja. Nisäkkäistä havaittiin: muflonit, metsäjänikset, lepakot ja harmaahylkeet.


Prakala

Parina aamuna merikatselupaikka Prakalan Ampukopin tyvellä, toisina Krävelin kärjessä.


Hanhiston
                            rantaa

Hanhistossa mitä ihanteellisimmat kahlaajalietteet, myös erinomaiset rengastusta ajatellen.


Hanhiston katiskat

Ilmeisesti kahlaajia on pyydetty lähiaikoina, kun katiskat olivat rannassa. Pikkuisen kannattaa kiinnittää huomioita katiskojen sijoitukseen pyynnin loputtua. Kaksi katiskoista oli pyyntiasennossa, onneksi ei ollut saalista saatu!


HS
          ja buster

Majakkaopas saapuu saareen perjantaina aamusta, leppeässä vastatuulessa.


Käki,
          nuori

Myös ensimmäiset nuoret käet olivat saaressa.


Nuolihaukka, vanha

Saaren pesivät nuolihaukat olivat saaneet lentoon ainakin kaksi poikasta. Kuvassa toinen emoista illan hyönteispyynnissä.


Mufloni, emä ja karitsa

Muflonien jälkikasvu on selvinnyt ensimmäisistä kuukausista hyvin. Edelleenkin vähintään kaikki neljä karitsaa havaittavissa. Tämä karitsa on selvästi toisia tummempi.


HS, Mimi ja verkot

Harri pääsi laskemaan pyydykset muutamaksi tunniksi ja Ahti oli suosiollinen. Meillekkin tuli kotiinvietäväksi ja toimitettavaksi useampikin paketti - Kiitos!


Ja
          maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Säppi, Eurajoki, Finland, 16.-18.7.2020
Weblokit
Copyright, 2020  Antti J. Lind