Ukkoskuurojen välissä ja kohdalla, Tahkoluoto, Pori, 7.9.2020
Weblokit
Auringon noustua ajelin Reposaaren suuntaan. melko tyyntä, lämmintä ja mukava auringonpaiste. Meren puolella kohtalaisia pilvimuodostelmia. Kirrinsannan kohdalla kiinnittyi huomio ensimmäisiin ukkoskuuroihin viittaaviin pilviin. Piti oikein ukkostutkista tarkistaa ja tosiaan, kaukana merellä salamointia harvakseen, useiden kymmenien kilometrien päässä.

Reposaaren lintuja ehdein pari tuntia etsiskellä ja sen jälkeen tarkistin kuurojen sijainnin. Kuurot olivat edelleen merellä ja siirtyneet hieman pohjoisen suuntaan. Siirryin Tahkoluodon kärkeen katsomaan, mitä kuuroista kehittyy.

Ensimmäinen kuuro tuli mantereelle Säpin eteläpuolelta, muutamalla salamalla ja pienillä sadekuuroilla vahvistettuna. Se loittoni nopeasti sisämaan suuntaan.

Toinen kuuroista ei pahemmin salamoinut ja se satoi vettä vasta Hylkiriutan pohjoispuolella, pysyen koko ajan merellä. Viitisen pientä trombin alkua pilven reunassa, mutta jäivät kauas meren pinnasta.

Kuuroista kolmas oli sitten mukavassa suunnassa. Se tuli Säpin länsipuolelta ja vaihtoi suuntaa Kaijakarin jälkeen, siirtyen mantereen suuntaan, ohittaen Tahkoluodon hyvin läheltä. Vettä, rakeita ja salamointia ihan kohtalaisesti. Tässäkin kuurossa pari trombin alkua, mutta ei sitten sen parempaa odotuksista huolimatta. Pitkästä aikaa kuitenkin ukkoskuuro kohdalla.

Viimeinen kuuroista salamoi ja satoi hieman Säpin ja Kaijakarin välimaastossa, mutta heikkeni kokonaan mannerta lähestyessään.


Kuurot kaukana merellä,
                Kirrinsanta

Aamun pilvet kaukana merellä nähtynä Hilskansaaresta.


Kuuro
                lähestyy, Tahkoluoto

Päivän kolmas kuuro vahvistumassa ja tulossa lähes kohti.


Ukkoskuuron pilvet
                synkkenevät, Tahkoluoto

Kontrastit mukavan vahvoja ja pilvet näyttäviä.


Panoraama
                 kuuropilvistä, Tahkoluoto

Sama kuuro panoraamana. Kuvassa oikealla päivän toinen kuuro Hylkiriutan pohjoispuolella. Kuva suuremmaksi
klikkaamalla.


Sadeseinä, Tahkoluoto

Kuuron sadeseinä ja syöksyvirtaus lähestymässä. Kärjessä vielä tyyntä.


Tuplasateenkaari, Tahkoluoto

Nopeasti tuuli voimistui, ollen lähes 15m/s. Kuuron ohitettua näyttävä tuplasateenkaari meren puolella. Tällä on muistaakseni jokin nimi, kun ylempi sateenkaari on alemman peilikuva.


Sateenkaari, Tahkoluoto

Sama sateenkaari kokonaisena Kupelin ja Silakkariutan välillä.Sivuston facebook sivu

Tahkoluoto, Pori, Finland, 7.9.2020
Weblokit
Copyright, 2020  Antti J. Lind