Joen eteläpuolen peltoja ja niittyjä, Ulasoori - Fleiviiki, Pori, 8.10.2020
Weblokit
Menneellä viikolla tuli useampaan kertaa staijattua pellonreunassa, sopivassa tuulen- ja sateensuojassa. Pidemmän sadetauon sattuessa kohdalle, komppasin myös niittyjä ja pellonreunoja. Suosituimmat paikat löytyivät Ulasoorista, Launaisista ja Fleiviikistä.

Lintuja monipuolisesti, kurjet ja hanhet kuuluvimpina ja näkyvimpinä. Rastaita, peippoja ja niittykirvisiä runsaasti sekä paikallisena, että muuttavina. Petolintuja oletettua vähemmän, sinisuohaukka yleisimpänä. Isolepinkäisiä näyttää tänä vuonna olevan huomattavan runsaasti. Viikolla peltotiellä vielä muutamia kivitaskuja.


Isoniityn lato

Isoniityn lato ja tyypillisen näköinen taivas - sadekuuroja tulossa.


Kurkia

Kurjista oli pääasiassa aika vaikea päätellä, mitkä ovat muuttavia ja mitkä vain ruokailupaikkaa vaihtavia. Länsirannikon päämassat, lähes 9000, edelleen Vaasan Söderfjärdenillä odottamassa myötätuulia.


Ylämaankarjaa

Fleiviikin niityllä sai helpolla komppausapua ja tunnelma oli vähän sama kuin Säpin rantaniityillä.


Ylämaankarjaa,
                            sonni

Niityn isoin pomo kävi myös tarkastamassa kulkijoita.


Peltotie ja rypsi

Peltokasveista ja kasvatuksesta kun mitään en tiedä... Ulasoorissa peltotien varrella kukkivia rypsi/rapsi-viljelmiä. Liekö lämpimän syksyn ansioita?


Kivitasku, vanha
                koiras

Peltoteiden varsilta löytyi vielä muutamia kivitaskuja. Tämä yksilö näytti aivan vanhalle koiraalle.Sivuston facebook sivu

Ulasoori - Fleiviiki, Pori, Finland, 8.10.2020
Weblokit
Copyright, 2020  Antti J. Lind