Veneilykauden avajaiset, Eurajoki, Säppi, 27.2.2021
Weblokit
Kyllä se sitten oli viimeksi veneilykauden päättäjäiset ja tänään sitten avajaiset. Talven pituus sen perusteella 34 vuorokautta. Viime talvena taisi olla toistaiseksi ennätys, vain 7 vuorokautta. Vuonna 2019 katkoa 63 ja vuonna 2018 71 vuorokautta.

Tänään aamusta vielä reipas pohjoisluoteinen tuuli, joka putosi iltapäivällä alle 10m/s ja heikentyen vielä iltaa kohden. Merellä kohtalaisen reipas maininki. Aamupäivällä lähes pilvettömältä taivaalta auringonpaistetta. Iltapäivällä lännestä saapui pilviä. Lämpötila muutaman asteen plussan puolella.

Liikkelle lähempänä puoltapäivää Reposaaresta, josta suoraan Säppiin. Merellä ei jäitä, kuin muutamia pieniä lauttoja ja sohjovöitä. Säpissä Kruununmöljä jäi vain haaveksi ja kiinnitys Prakalan kärkikivikkoon. Saarta kiersin satamasta Lännennokan kautta Eteläkarille ja siitä Knaperiin. Knaperista majakalle ja siitä Poponniemeen, josta takaisin satamaan. Mantereella hyvissä ajoin ennen auringonlaskua.

Saaressa ei jälkiä kävijöistä, omat jäljet tammikuulta tuoreimmat. Vielä ei haahkaa näkynyt. Mustalintuja reilu 120, muutamia pilkkasiipiä. Telkkiä ja isokoskeloita muutamia kymmeniä. Lokkeja sen sijaan paljon. Lännennokalle näkyi vähintaan 1200 kalalokkia ja reilu 200 harmaalokkia. Ulompana 300 lajilleen määrittämätöntä lokkia. Yksinäinen kaakkuri matkasi pohjoiseen. Variksia (34) ja merikotkia (4) jonkin haaskan kimpussa Eteläkarilla. Haaskaa en vaan löytänyt ohikulkiessa.  Nisäkkäistä mulfoneita 5, yksinäinen harmaahylje sekä yksinäinen saukko Präälissä. Lännennokan tyvellä määritystä vaille jääneen nisäkkään jäljet.


Reposaaren kärki

Tänään liikkelle Reposaaren kärjestä. Yleisöä riitti mennen ja tullen.


Satamalahti täynnä jäitä

Ihan ei Kruununmöljään asti ollut pääsyä.


Buster
                Prakalassa

Prakalan kivien ja jäiden välistä löytyi kiinnityspaikka.


Kruununmöljä jäässä

Kruununmöljällä vielä paksu kiintojää. Siitä onkin muutama vuosi, kun viimeksi olen kävellyt laiturilta suoraan Luotsituvan venerantaan.


Ullaranta ja jäät

Laajin jääkenttä Ullarannassa. Kesti hyvin miehenpainon. Takalahti puoliväliin kiintojäässä.


Luotsituvannokka

Luotsituvan edustalla pieni lautta-/sohjovyö. Kuva isommaksi klikkaamalla.


Lokit
                Präälässä

Lokkeja, erityisesti kalalokkeja, on saapunut runsaasti lauhojen kelien myötä. Tässä sekä Kala-, että harmaalokkeja Präälissä.Tyhjä muflonien ruokintapaikka

Ruokintapaikalla ja navetasta on ruokaa etsitty. Kaikki tyhjänä. Navetan katonrajasta pudottelin viimeisiä heiniä syötäväksi.Muflonipässi

Ainakin muutama mufloni on selvinnyt talvestä. Tämä taitaa olla nuori pässi.


Ja
                            maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Eurajoki, Säppi, Finland, 27.2.2021
Weblokit
Copyright, 2021  Antti J. Lind