Huoltoajoa ja vähän lintujakin, Luvia, Eurajoki, 22.3.2021
Weblokit
Viime viikon lyhyt pakkasjakso jääti taas rannat ja tuulen tehostamana ei merelle ollut asiaa. Eilinen 20m/s pohjoisesta hyytyi yön aikana ja tänä aamuna pari astetta plussaa ja tuuli nollassa. Kaupan päälle vielä kaunista auringonpaistetta.

Vesille Preiviikinlahden puolelta. Siitä sitten Luvian saaristoon. Nirvossa, Turvaskalliolla ja Marjakarissa kävin käynnistämässä kameroita ja hakemassa osia keväthuoltoon. Ajattelin kiertää Luvian sisäsaarten kautta saariston eteläosiin, mutta yhtenäinen jääkenttä esti pääsyn, piti ulkokautta ajella. Lännennaulojen ja Pohjankallioiden kautta Säppiin viemään lisää kauroja mufloneille. Hieman ennen auringonlaskua trailerissa.

Lintuja selvästi saapunut lisää. Vesilinnuista yleistyneet allit 70, kyhmyjoutsenet 64, merihanhet 12, haahkat 82 ja  merimetsot 18. Muutama tukkasotka-, pilkkasiipi- ja mustalintulautta. Pari kaakkuria merellä. Lokkeja runsaasti, sekä reviireillä, että ulkokallioilla. Säpissä pari ristisorsaa.


Laskupaikalla

Ihan eivät liuskat olleet vielä auki, mutta kyllä siitä sopiva kolo löytyi.


Nirvon
                laituri

Nirvon laiturilla oli viime viikolla kasaantunut kohtalainen jääkuorma. Tuuli oli myös pelastusvälineitä kuljetellut, kaikki onneksi tallella.


Turvaskallio

Ulkosaaret kokonaan avovedessä. Suojaisissa lahdissa vielä vankka jääpeite.


webcam vaihtaa
                paikkaa

Kuljetusprojekti kohti merimetsokoloniaa.


Kamera uudella paikalla

Siinä se onnistuneesti asennettuna. Merimetsoja odotellessa.


Säppi
                satamalahti

Vähän yllättäen oli Säpin satamalahti täynnä jäitä. Laiturin kiinnityspoijut olivat saannet kyytiä ja vähän samoin oli käynyt myös Harri S:n kalaverkoille.


Busterit jäissä Kruununmöljällä

Pienen kolistelun jälkeen onnistuneesti Kruununmöljässä.


Ja
                            maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Luvia, Eurajoki, Finland 22.3.2021
Weblokit
Copyright, 2021  Antti J. Lind