Muflonien kova talvi, Eurajoki, Säppi, 31.3.-6.4.2021
Weblokit
Muutamaan vuoteen, enemmän normaalin talven oloinen alkuvuosi. Ei mikään kovin kova, mutta sentään pari pientä pakkasjaksoakin. Säppiin oli parin päivän ja muutaman sentin jääyhteys. Lunta enimmillään saaristossa 30cm. Nyt lumet ja jäät jo lähes kokonaan sulaneet.

Kulunut talvi näyttää olleen Säpin mufloneille kova. Suurin syy taitaa olla talven ruokavarastojen niukkuus. Talvella oli suurin osa lumen seasta näkyneistä ruohotuppaistakin kaluttu viimeiseen asti. Voihan syynä olla myös jokin mufloneita vaivannut tauti.

Löysimme, tai oikeastaan Pinkki löysi, ainakin viisi kuollutta muflonia kuunvaihteessa retkipolkujen vierestä. Tuskin kaikki osuivat kohdalle. Elossa näkyi ainakin 4 urosta, 9 naarasta ja yksi karitsa.


Mufloninraato Puskala

Tämä Puskalasta löytynyt oli jo pidemmälle mädäntynyt. Lienee kuollut jo alkutalvella.


Mufloni
                majakalla

Ullarannan reunalla vähän tuoreempi. Sitä näytti olevan jo käytetty hyödyksi, jälkien perusteella myös supikoira.


Mufloni majakan
                ladossa

Majakkapihan ladossa aivan hiljan kuollut ja siistissä kunnossa oleva raato. Arvioisin toisella vuodella olevaksi yksilöksi.


Mufloni
                hakkuu

Tämä hakkuun reunalta, kuusen alta, löytynyt kuollut karitsa ei montaa päivää ollut elänyt tai on voinut syntyä kuolleena.


Halli Lepistö

Muflonien lisäksi löytyi yksi harmaanhylje Lepistön rannasta. Taitaa olla jo ennen talvea menehtynyt.


Mufloni
                karitsa

Näkyi sentään jotakin ilahduttavaa. Ainakin yksi, muutaman päivän ikäinen, karitsa näkyi pariin kertaan.Sivuston facebook sivu

Eurajoki, Säppi, Finland, 6.4.2021
Weblokit
Copyright, 2021  Antti J. Lind