Deltan kevät kääntyy kohti kesää, Kokemäenjoen suisto, Pori, 17.5.2021
Weblokit
Aurinko ehti jo nousemaan ja vähän sen jälkeen vesillä. Kiertelin joen alaosia Kivinistä Pihlavanlahdelle. Jokivesi kohtalaisen alhaalla ja virtaus heikko - taitaa patoluukut olla vielä viikonlopun jäljiltä ylhäällä. Keli aamulla kohtalaisen mukava, aamupäivällä joutui vajaat kolme varttia pitämään sadetta busterin kuomun alla. Lämpötila viitisen astetta, poistuessa kahdeksan. Tuuli kohtalaista, nousi hieman sadekuurojen saapuessa.

Laulajia ilmestynyt deltalle mukavasti. Pajusirkkuja, ruoko- ja rytikerttusia kohtalaisen runsaasti. Siellä täällä laulavia mustapää- ja lehtokerttuja. Yksinäinen kultarinta Kivinissä. Vesilinnut ja kahlaajat, silkkiuikkua, laulujoutsenta ja merihanhea lukuunottamatta, aika niukassa. Silkkiuikkuja 48, laulujoutsenia 72 ja merihanhia 84. Punasotkia 6 koirasta ja yksinäinen naaras. Harmaahaikaroilla jo pesän reunan yli näkyviä poikasia. Pari jalohaikaraakin näkyi deltalla. Merimetsot sen sijaan aika vähissä. Viimevuotinen pesimäluoto on häiritty autioksi - luvalla tai luvatta. Muutamia kymmeniä yksilöitä kävi ruokailemassa muista kolonioista. Ei vieläkään löytymyt pussitiaista.


Masajuopa

Kevään vaaleanvihreää. Masajuopa Kivinissä.


Majavan pesä

Ainakin deltan kolme majavan pesäpaikkaa toimivan näköisiä. Tälle pesälle on rakennusmateriaalina käytetty joko airo tai huolimaton soutelija.


Nojatuoli Isojuovalla

Alkukeväällä ei deltalla näkynytkään yhtään huonekaluja. Tilanne korjaantui tänään. Isojuovan varrella, mukavasti katselusuuntaan, nojatuoli.


Karvianjuopa

Vaikka jokivesi oli aika alhaalla, yllättävän helposti pääsi Karvianjuovasta läpi, kun kasvillisuus puuttuu vielä.


Merimetsomies

Merimetsot on huomattu deltalla ja mökkipihan vahti olikin jo aktivoitunut.


Merimetsojen hylkäämä
                pesimäpaikka

Viimevuotinen pesäkolonia on tyhjentynyt. Saari kokenut hieman uudistuksia.


Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Kokemäenjoen suisto, Pori, Finland, 17.5.2021
Weblokit
Copyright, 2021  Antti J. Lind