Loppukevään saaristoretkellä, Enskerit, Pori, 23.5.2021
Weblokit
Aamulla Kumppoosien saaristossa, josta aamupäiväksi Enskerien saaristoon - Haminakariin ja Iso-Enskeriin. Tällä tuli perehdyttyä tarkemmin pusikoihin ja niiden lintuihin. Kiersin molemmat saaret rantoja seuraten, Haminakartissa myös saaren sisäosat.

Keli hyvin kesäinen, auringonpaistetta ja lämpöä riittävästi. Merellä kova lämpöväreily. Aamusta ja aamupäivästi heikohkoa tuulta, päivällä kohtalainen, 12m/s luoteistuuli.

Kovin paljoa ei saarista lintuja löytyinyt. Runsaimpana hernekerttu, ainakin 23 yksilöä. Yksinäinen lehtokerttu ja kultarinta. Haminakarin rantakivillä mukava 16 keltavästäräkin parvi. Pari luotokirvistä. Pesimälinnuista paikalla tutut selkälokit, räyskä ja merikihu.


Haminakarin kalakämppä

Haminakarin kämppä, joka ymmärtääkseni on tänä vuonna luovutettu Metsähallitukselle.


Harsosääskiä

Ennen tuulen nousemista, näkyi saarissa isoja harsosääksiparvia.


Kukkiva tuomi

Sen verta meri viilentää ilmanalaa, että tuomi vasta aloittelee kukintaa, yli kaksi viikkoa myöhemmin, kuin mantereella.


Keltavästäräkit

Pari Haminakarin keltavästäräkeistä. 16 yksilön parvessa oli vain yksi koiras, muut naaraita. Koiraat taitavat jo olla reviireillä.


Haminakari -
                 Iso-Enskeri

Haminakarin ja Iso-Enskerin välinen lahti. Kuva isommaksi klikkaamalla.


Vuoden
                ensimmäinen korvasieni

Löytyi saarta kiertäessä vuoden ensimmäistä sienisatoa. Useita korvasieniä, vaikka ei ihan lähiaikoina olekkaan metsää hakattu.


Ja maihin...

Ja maihin...


Sivuston facebook sivu

Enskerit, Pori, Finland, 23.5.2021
Weblokit
Copyright, 2021  Antti J. Lind