Merimetsojen pesätarkistuksia, Saantee, Pori, 16.6.2021
Weblokit
Se on sitten pesivien merimetsojen laskenta-aika. Kuluvan vuoden projekti aloitettiin Saanteen koloniasta. Pesimäluodoissa tapahtunut pientä muutosta. Yksi saarista jäänyt tänä vuonna tyhjilleen ja kahdella uudella luodolla on pesintä aloitettu. Asuttuja luotoja yhteensä 6, kun vuonna 2020 oli 5. Pesintä on keskeytynyt neljällä luodolla jonkin häiriön vuoksi: merikotka tai ihminen. Pesiä siis vain kahdella luodolla yhteensä 534, joka siis 788 vähemmän, kuin viime vuonna. Pääosassa pesistä pienet poikaset, osassa munia.


Kuvaaja
                pesäsaarella!

Alueelle saapuessani, empä ollut uskoa silmiäni. Yhdellä kolonian pääpesimäluodoista joku tunnistamaton kaveri kameran ja jalustan kanssa?! Poistui nopeasti huomattuaan minut, mutta reittiä, jota en perässä pystynyt kulkemaan. Dokumentit tallessa.


Tyhjiä pesiä
                J

Kävin katsomassa, miltä se kuvaajan saari näytti. Tyhjähän se. Pesiä runsaasti, ympärillä munankuoria. Ei lintuja saaressa, joten tuhoutuminen sattunut aikaisemmin.


Tyhjiä pesiä J

Saman saaren pesät ylhäältä.


Tyhjiä pesiä S etu

Myös viereinen pieni pesimäluoto tyhjillään. Syynäkö sama häiriö?


Merimetsojen pesiä S

Toinen kolonian onnistuneista saarista.


Merimetsojen pesiä N

Ja sitten toinen. Vanhoja pesäluotoja molemmat.


Tyhjiä pesiä L

Kaksi tänä vuonna aloitettu luotoa tyhjentyneet kesäkuun alun aikana. Toukokuussa muninta/haudonta menossa. Häiriön syy epäselvä.


Tyhjiä pesiä L_E

Ja toinen tyhjentyneistä uusista luodoita. Tässä pesäaihioita lähes 200.


Ja maihin...

Ja maihin...


Sivuston facebook sivu

Saantee, Pori, Finland, 16.6.2021
Weblokit
Copyright, 2021  Antti J. Lind