Hyvä kahlaajasyksy, Pori, elokuu 2021
Weblokit
Menneet heinä- ja elokuu olivat tänä vuonna normaalia syksyä parempia kahlaajakuukausia. Varsinkin elokuun puolella on kahlaajia ollut löydettävissä runsaasti sopivilta pelloilta. Kahlaajien esiintymiseen, varsinkin pelloilla, on vaikuttanut mm. ajoittain korkealla ollut merivesi, sateet ja eteläpuoloiset tuulet. Heinäkuun puolella näkyi pääosin vanhoja lintuja ja kuun vaihduttua nuorten lintujen osuus kasvoi suuremmaksi. Normaalista käytännöstä poikkesi oikeastaan tylli, joista oli vielä elokuun puolivälissä yli 80% vanhoja lintuja. Ensimmäinen pohjoisvirtaus, elokuun loppupuolella, sain kahlaajat muuttamaan etelämmäs.


         Kapustarintoja

Vanhoja kapustarintoja näkyi pelloilla kivoja määriä. Suurin noteeraukseni oli hieman yli 180 yksilöä.


Kapustarintoja

Parvessa oli mukana myös muutamia nuoria, etualalla yksi nuorista.


Suokukkoja

Pelloille ilmeistyi elokuun puolivälissä runsaasti suokukkoja, pääasiassa nuoria lintuja. Tässäkin surkeassa kuvassa taitaa kaikki olla nuoria. Suurin noteeraus 420 yksilöä samalla pellolla.


Tyllejä, suosirrejä ja liro

Tyllejä, suosirrejä ja yksinäinen liro Yyterin hiekkarannalla. Suosirreissä vanhoja (tumma vatsa) ja nuoria yksilöitä. Tyllit vanhoja.


Tyllejä ja suosirrejä

Viikkoa myöhemmin oli vanhat yksilöt hävinneet ja nuoret saapuneet. Kuvassa myös tyllejä ja yksinäinen pikkusirri, ensimmäinen lintu vasemmalta.


Lapinsirrit

Iso-, lapin-, pulmus- ja kuovisirrejä totuttuun tapaan, pääosin rannikolla ja saarissa. Kuvassa kaksi lapinsirriä, joista toisen iästä en oikein päässyt selvyyteen. Oikealla normaali nuori, vasemmalla ehkä vanha?Sivuston facebook sivu

Pori, Finland, elokuu 2021
Weblokit
Copyright, 2021  Antti J. Lind