Tyhjennyspäivä, Teemuluoto, Pori, 12.10.2021
Weblokit
Ensimmäinen pohjoisenpuoleinen tuuli moneen viikkoon. Aamusta lähes tyyntä, pääosin pilvistä ja muutamia kapeita saderintamia. Iltapäivän puolella lähes selkeää ja hieman enemmän tuulta luoteesta. Lämpötila viitisen astetta plussan puolella, iltapäivällä mentiin vähän yli kymmenen asteen.

Tuulen suunnan muutoksesta pystyi arvaamaan, että tänään on ainakin kurkia liikkeellä. Yleensä, kun kurjet muuttavat, menee myös petolintuja ja hanhia.

Tornin mennessä, vielä melko pimeässä, huuteli lehto- ja varpuspöllö, Teemuluodon polun varrella. Torniin kuului myös yksi luhtakana ja ainakin kolmen eri kaulushaikaran lentoääntä.

Heti auringonnousun jälkeen tulikin Vaasan suunnasta tieto, että Söderfjärdenin kurjet eivät menneet yöpymispaikaltaan pelloille, vaan suuntasivat etelään. Sen perusteella pystyi ajoittamaan, että kärkijoukot ovat Porissa aamu kymmenenn aikoihin. Ihan niin ei mennyt vaan ensimmäisä kurkiparvia näkyi heti aamu yhdeksän jälkeen. Ilmeisesti välimaastosta oli myös hieman kurkia lähtenyt liikkeelle. Kurkia kulki tasaisesti koko päivän. Päälinja meren puolelta, osa päältä ja pieni osa mantereen puolelta. Yhteissumma kello 16.30 mennessä mukavat 4830 yksilöä. Kurkien lisäksi liikkellä oli myös hieman hanhia ja päiväpetolintuja mm. ruskosuohaukka 4, piekana 4, hiirihaukka 28 ja varpushaukka 11. Myös sepelkyyhkyjen jälkijoukkoja oli heti aamusta alkaen liikkellä, päiväsumma 1800. Hieno muuttopäivä!


Jalohaikarat

Aamun hämärässä parhaiten erottuivat jalohaikarat. Aamupalaverissa läsnä viisi yksilöä, lisäksi ainakin kolme muuta.


Laulujoutsenet

Auringonnousun aikaan taivasta peitti lähes yhtenäinen pilviverho. Paskastossa äänekäs laulujoutsenpari.


Saderintama suiston yllä

Aamun aikana saapui luoteesta pari kapeaa saderintamaa. Kuvassa jälkimmäinen. Kuva isommaksi klikkaamalla.


Töyhtöhyyppä


Pelloilta palaisi pitkin päivää pieniä töyhtöhyyppäparvia Paskastoon. Isoimmassa "pöllähdyksessä" oli samaan aikaan lennossa 127 yksilöä.


Iltapäivän myötävalot

Iltapäivällä aurinko tuli mukavasti näkyviin ja linnut näkyivät hienossa myötävalossa, tummahkoa taivasta vasten.


Pyrstötiainen

Pari pyrstötiaisparvea kävi katselemassa tornissa oleskelijoita.


Kurki

Päivän muuttaja oli kurki. Vaasa tyhjeni kokonaan ja jostakin matkalta tuli mukaan hieman lisää lintuja, ehkä Närpiöstä. Oulunseudulla oli vielä samana iltana yli 4000 yksilöä.


Tumma ruskosuohaukka

Muutolta tipahti hetkeksi jokisuistoon hyvin tumma ruskosuohaukka. Mielestäni kyseessä vanha lintu.Sivuston facebook sivu

Teemuluoto, Pori, Finland, 12.10.2021
Weblokit
Copyright, 2021  Antti J. Lind