Merisirriretkellä, Luvia, Eurajoki, 13.10.2021
Weblokit
On tuulia pidellyt. Eilen hieman heikompi tuuli ja samaa riitti vielä tällekkin päivälle. Iltapäivällä alkoi jo hieman taas voimistumaan. Muuten keli oikein mukava: puolipilvistä ja sopivasti lämmintä. Ulkoluodoille ei pahemmin ole ollut merenkäynnin vuoksi asiaa. Tänään sentään pystyi jotenkin kalliot kiertämään, vaikka merenkäyntiä edelleen kohtalaisesti. Maihin ei ulkokallioille ollut asiaa, busterista pystyi luodot pääosin katsomaan.

Lajisto aika niukahkoa. Päivän kohdelajeja, merisirrejä löytyi kaksi parvea (2+5). Lisäksi kaksi sepelhanhea, kaksi riskilää, kolme ruokkia, alleja 320 ja 800 kalalokkia. Kolme harmaahyljettä tuli allokossa vastaan. Muuten ei eritysempää manittavaa.


Kalalokkeja

Kalalokkeja lähes jokaisella ulkokalliolla kohtalaisen kokoisia parvia. Yli 95% linnuista vanhoja. Joukossa muutamia meri- ja harmaalokkeja.


Lännennaulat

Merenkäynti vieläkin kohtalaista. Välttämättä jokaista mersirriä ei tullut huomattua.


Merisirri 2

Toinen päivän merisirriparvista, kaksi yksilöä.


Merisirri 5 ja Tahkoluoto

Toinen parvi oli pikkuisen hankalampi saada kuvattua, kun meri keikutti sen verran, että tarkennus meni pääosin mihin sattui.


Merisirri 5

Muutaman kerran osui sentään oikeaan kallioon. Viisi merisirriä.


Sepelhanhet

Lännennaulojen pienellä kalliolla kaksi seplehanhea. Taitaa olla nuori ja vanha yksilö yhdessä.


Sadekuuro etelätaivaalla

Muutamia sadekuuroja kulki mantereen puolelta, merellä pääosin auringonpaistetta.


Eeköre

Paluumatkalla poikkeisn Eeköressä. Saaressa rautiainen, hippiäinen, punarinta peukaloinen ja lapinharakka. Pihlajat vielä täydessä marjassa.


Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Luvia, Eurajoki, Finland, 13.10.2021
Weblokit
Copyright, 2021  Antti J. Lind