Rantametsien ja -puskien kiertelyä, Reposaari, Pori, 23.10.2021
Weblokit
Taas tänään, ties kuinka monetta kertaa tänä syksynä, kiertämässä Reposaarenniemen rantametsiä ja puskia. Keli mukava, mitä nyt totutun tuulinen. Aurinko paisteli pitkin päivää ja lämpöäkin riittävsti.

Näyttää vähän lajisto vähentyneen, mutta vielä mukavia päiväsummia urpiaisella, virhervarpusella, käpylinnuilla ja varislinnuilla. Myös sinitiaisella ja pyrstötiaisella selvää muuttoa. Yksittäisiä hyönteissyöjiä löytyy vielä lämpimien kelien ansiosta mm. tiltaltteja, peukaloisia ja punarintoja vielä runsaasti maastossa. Rastaita ei toistaiseksi kovin paljoa rannikolla.


Takarannan rantametsää

Rantametsien lehdet pääosin pudonneet ja valoa riittää metsän sisälle. Myös jäljellä olevat linnut löytyvät hieman helpommin.


Vihervarpunen

Vihervarpusia, koiras kuvassa, ja urpiaisia sekä muutolla, että paikallisena. Urpiaisia taisi olla hieman enemmän.


Tiltaltti

Yksi päivän tiltalteista. Tänään ainakin neljä eri yksilöä.


Aroharmaalokki

Sama, jo 18.10 alkaen, aroharmaalokiksi tulkitsemani lintu taas kalasatamassa. Jotenkin siiven alapinnan väritys sotii omaa tietämystäni vastaan, muuten kyllä pääosin oikean näköinen. Tosin en mää näistä lokeista mitään tiedä. Eiköhän "isot pojat" sit kerro, kumpi laji on kyseessä.Sivuston facebook sivu

Reposaari, Pori, Finland, 23.10.2021
Weblokit
Copyright, 2021  Antti J. Lind