Alue muutoksen kourissa, Kirrinsanta, Pori, 29.10.2021
Weblokit
Niin ne paikat vaan muuttuu. Koko Kirrinsannan alue, jota muutokset koskevat, lienee kaavoitettu teollisuusalueeksi. Kovalla kiiruulla oltiin viime keväänä kaatamassa pesimäaikaan isoa koivikkoa pökkelöineen, mutta onneksi joku(?) ehti puuttumaan asian ja sai hakkuun siirrettyä pesimäkauden ulkopuoelle. Hatun noston arvoinen juttu!

Tämän viikon alussa koivikko on sitten saanut lähteä teollisuusalueen kentän tieltä, mitä ehkä joskus tarvitaan johonkin tai ei noista kaupungin suunnitelmista tiedä. Onhan tuossa vieressä iso kenttä, joka on ollut käyttämättä reilu kymmenen vuotta.

Toinen kovan muutoksen kourissa oleva alue on vanha Pori Offshore Constructionin, nykyisin Porin kaupungin, omistama läjitysallas. Maamassojen läjitykseenhän se on tarkoitettu ja nyt sitä läjitetään Mäntyluodon satama-altaan ruoppauksen massoilla.


Ex-koivumetsä

Ex-koivikko ja lahopökkelöt siististi pinoissa odottamassa haketusta energiajakeeksi.


Ex-koivumetsä

Hakattu alue jatkuu myös Reposaaren maantien länsipuolelle. Oikealla näkyy iso käyttämätön kenttä.


Viimeiset lammet

Kirrinsannan viimeiset ruovikkolammet ovat kovassa puristuksessa. Lammilla pesii ainakin laulujoutsen, luhtakanoja, ruskosuohaukka, ryti- ja ruokokerttusia.


Allas idästä länteen

Läjitysaltaiden täyttö on aloitettu länsipäästä ja on nyt edennyt pohjoisreunaan.


Allas lännestä itään

Tilaa on vielä. Voipi olla että ensi vuonna altaat on parempi kahlaajapaikka, kuin vuosiin.


Valumat altaisiin

Sitruunavästäräkin pesäpaikka on jo jäänyt uuden läjityksen alle. Kuvassa ylhäällä näkyy Kokemäenjoen suisto ja Kolpanselkä.


Sivuston facebook sivu

Kirrinsanta, Pori, Finland, 29.10.2021
Weblokit
Copyright, 2021  Antti J. Lind