Heikkotuuliset ja aurinkoiset retkipäivät, Eurajoki, Säppi, 4.-7.11.2021
Weblokit
Olipas poikkeukselliset kelit tälle syksylle. Aurinkoa saatiin joka päivä ja pääosin heikohkoa tuulta. Lämpötilakin mukavasti plussalla. Vain yöllä pieniä sadekuuroja. Väreily vähän haittasi paikoittain merelle katselua. Viimeisenä yönä kävi lämpötila miinuksella.

Saarta tuli ahkerasti kierrettyä ja merelle katseltua. Muutama kävijä saaressa, lintuasemallakin piipahti viikonloppuna pääkaupunkilaisia. Uistelijoita rantavesissä. Muflonien ruokinta oli ilahduttavasti saanut runsaasti viljaa ja tynnyritkin pääasiassa aivan ruokinnan vieressä - kiitos muistamisesta!

Aika hiljaista oli lintujen puolesta. Vesilintuja, lähinnä telkkiä ja tukkasotkia hyvin. Mustalintuja vähän joka suuntaan pitkin päiviä. Sunnuntaina joutsenilla ja variksilla pientä muuttoa etelään. Pikkulinnut kovan komppauksen takana: tiltaltti 1, rautiainen 1 ja peukaloinen 9.  Isommat määrät sinitiaisella, pyrstötiaisella ja vihervarpusella. Ei pöllöjä iltapyynneillä.


Lännennokka

Ainut tuulinen iltapäivä osui kauniissa auringonpaisteessa lauantaille. Lännennokka.


Eteläkari, Paskalaguuni

Vettä metsissä ja kluuveissa, Paskalaguunissakin enemmän kuin tarpeeksi.


Luotsituvan polku

Olinkin koko syksyn kulkenut satamasta Luotsituvalle rannan kautta. Jossakin vaiheessa, viime syksyn myrskyn jäljiltä tukkeutunut, polku majakan ja Luotsituvan välillä oli avattu.


Metsäjäniksen jäännökset

Retken raatokokoelman ensimmäinen. Metsäjänis lähellä Kirkkoharjua. Näyttää kanahaukan käsittelemältä. Metsäjäniksiä näkyi ainakin viisi eri yksilöä, tämän lisäksi.


Harmaahylkeen raato ja Kruununmöljä

Kruununmöljän kupeessa tulevan kesän varma turistimagneetti, jahka lämpö pääsee vähän tekemään töitään. Kuollut harmaahylje ja koon perusteella uros.


Hanhiston niitty, Peräkulma

Hanhiston niityllä hyvin rauhallista. Pieni pulmusparvi parina päivänä. Metsänreunassa peukaloisia ja yksinäinen kulorastas.


        Tyrniä

Parissa kohdassa oli vielä hieman tyrniä. Paino sanalla oli. Sinitiaiset näyttivät erityisesti pitävän tyrnistä.


Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Eurajoki, Säppi, Finland, 4.-7.11.2021
Weblokit
Copyright, 2021  Antti J. Lind