Palindromipäivän retkellä, Siipyy, Kristiinankaupunki, 20.2.2022
Weblokit
Aamun valjettua tuli hetki mietittyä retkikohdetta ja päätimme suunnata perheretkelle Siipyyn suuntaan. Keli mukavan aurinkoinen, mutta hyytävän kylmä ja kova pohjoistuuli. Pakkastakin reipas -7 astetta. Kauaa ei sitä tuulessa oikein huvittanut seisoa.

Aloitimme Siipyyn lintutornilta, josta kiersimme jonkin matkaa rantoja kohti kärkeä. Lisäksi teimme pari pistoa länsipuolella ja myös itäpuolelle. Hieman suojaisempaa oli Fladanilla ja käytiin pikaisesti Yttergrundissa. Paluumatkalla katsastettiin vielä Kasalan kalasataman jäätilanne.

Lintuja aika niukasti. Metsissä yksittäisiä käpylintuja, tiaisia ja yksinäinen teeri. Merellä sulakohdissa vähän isokoskeloita ja lähinnä yksittäisiä lokkeja. Merikotkia yhteensä 14. Domarkobbanin suojassa lensi 14 naakan parvi kohti pohjoista. Valoa keväisen riittävästi.


Jäänraja ja Domarkobban

Siipyyn lintutornista luoteeseen. Domarkobbanille oli kapea jääyhteys Kiilin suunnasta, muutoin saari pääosin avovedessä. Jäänreuna Domarilta lintutornille.


Storbådan

Tornin ja Storbådanin välissä avovettä, ulomapana runsaasti liikkuvaa jäätä ja hyydettä. Avovesi vähissä.


Kiilin merimetsoluoto

Yksi Kiilin kolonian merimetsoluodoista odottelee vielä pesijöitä.


Yttergrundin majakka

Yttergrundin majakkasaari. Länsikärjessä jonkinmoinen kiila. Sulassa muutamia isokoskeloita.


Kasalan kalasatama

Vähän yllättäen oli Kasalan kalasataman edusta avoinna rantaan asti. Sula-aluetta riitti oikeastaan laajasti Yttergrund - Kasala - Ourat -sektorissa. Täälläkin vain isokoskeloita ja merikotkia.



Sivuston facebook sivu

Siipyy, Kristiinankaupunki, Finland, 22.2.2022
Weblokit
Copyright, 2022  Antti J. Lind