Ensimmäinen poikuelaskenta, Kodesjärvi, Isojoki, 29.6.2022
Weblokit
Laskentakierrosten ensimmäinen poikuelaskenta. Sen verta on pidellyt päivisin hellettä, että tehtiin laskenta alkuillasta alkaen. Laskenta-alueen ympärillä kohtalaisen reippaita ukkoskuuroja, yllättäen säätiedotus osui oikeaan ja ukkoset siirtyivät juuri laskennan aloituksen aikaan. Lämpöä vielä illallakin ihan reippaasti +25c. Koko laskennan ajan rasvatyyntä. Järven vesikin sen verta lämmintä, että mieluummin pysyteltiin pinnan yläpuolella.

Kiersimme järven veneellä rantoja seuraten. Tulokset odotetun heikkoja. Muutama tavi, heinäsorsa, telkkä ja laulujoutsenpoikue. Yksinäinen ruoskosuohaukka saalisteli luhdalla. Kurjet olivät järveltä hävinneet, keväällä ainakin neljä paria. Kalatiiroja ja pikkulokkeja pari paria.


Tyyntä ja ukkospilviä

Järvellä oli hetkeä aikaisemmin ollut ukkoskuuro, joka liikkui lännen suuntaan. Paljon tyynempää ei voinut olla.


Moottori - lihasvoimalla

Konevoimia ei tänään tarvittu, käytössä lihasmoottori.


Rakennuksen rungon palat

Jokaisella laskentakerralla oomme ihmetelleet tätä keskellä järveä makaavaa rakennuksen jäämistöä. Lienee ennen vedenpinnan nostoa ollut heinälato tms.? Kuvasta löytyy kalatiira ja västäräkki.


Roskakalarysä

Järvellä pyynnissä kolme "roskakalarysää". Paikalla kävi myös kokijat. Tulos ollut kuulemma heikko tänä vuonna, yhteismäärä jäiden lähdön jälkeen 1100kg.


Uimaranta

Päivän päätteeksi viimeiset kaffeet kylän uimarannalla.Sivuston facebook sivu

Kodesjärvi, Isojoki, Finland, 29.6.2022
Weblokit
Copyright, 2022  Antti J. Lind