Merikotkien ruokapöytä, Enäjärvi, Pori, 4.7.2022
Weblokit
Ei nyt mikään varsinainen yllätys, ennemminkin odotettu tapahtuma. Merikotkia on oleskellut Enäjärven kolonian kupeessa heti keväästä alkaen 0-10 yksilöä päivittäin. Nyt kun Kokemäenjoesta on nousukala vähentynyt ja merimetsojen pesäpoikaset aloittelevat lentoharjoituksia, on Enäjärvelle kertynyt lisää merikotkia. Tänään järvellä vähintään 22 merikotkaa katsastelemassa "ruokapöydän" antia.

Ensimmäiset merimetsot olivat jo lentokykyisiä, välttävästi tai ainakin uintikykyisiä. Aina kun joku uskaltautui pesästä liikkeelle, sai merimetson poikanen peräänsä merikotkan. Arviolta 90% selvisi veteen asti, lopulle 10%:lle kävi huonommin ja ne päätyivät merikotkan saaliiksi. Myös muutamia pyydystyksiä järvestä näytti onnistuvan.

Kovin oli julman näköistä. Tämä on luonnon laki ja onhan merikotkienkin jotakin syötävä. Enäjärvellä on vielä merimetsoilla kohtalaisen hyvät mahdollisuudet selviämiseen, koska pesäsaarissa on puita ja merikotkat eivät pääse vapaasti lentämään joka paikkaan.


Merikotkia ja merimetsoja

Merikotkia seisoskelee merimetsojen pesien vieressä. Kuvasta löytynee ainakin kolme merikotkaa: latvassa ja kaksi siitä oikealle.


Merikotkia ja merimetsoja

Samat kolme yksilöä, nyt kaksi latvassa.Sivuston facebook sivu

Enäjärvi, Pori, Finland, 4.7.2022
Weblokit
Copyright, 2022  Antti J. Lind