Yöllisellä suoretkellä, Kauhaneva, Kauhajoki, 12.7.2022
Weblokit
Jannen ja Matin vinkin perusteella suunnattiin perheen kanssa koko yön retkelle Kauhanevalle. Ei nyt varsinaisesti suota kulkemaan, vaan pitkos- ja hiekkareittejä kiertämään. Siitä onkin ehtinyt kulumaan vajaa 30 vuotta (!), kun viimeksi Kauhanevalla olen käynyt.

Liikkelle lähdimme, auringon laskiessa, Pitkänsalonmaan parkkipaikalta. Kiersimme Kauhalammen kiertävän pitkosreitin ja sieltä lintutornille kaffehetkeä viettämään. Kaffepaikkatesti unohtui - sorry! Paluu suurinpiirtein samaa reittiä. Takaisin autolla auringon noustessa.

Yllättäen ei paarmoja, mäkäräisiä, eikä hyttysiä, vaikka yö oli lähes rasvatyyni. Kurjet pitivät huolta suon äänimaisemasta, usean parin voimin. Muutaman kerran kuului kapustarinta ja vähän väliä valkovikloja ja liroja. Pari metsähanhea piti ääntä nevan allikoissa. Yön aikana ainakin kaksi eri kehrääjää äänessä. Yön hienoimmat havainnot tulivat riekoista. Ainakin neljä eri lintua huuteli yön pimeimpinä hetkinä. Kaksi yksilöä näkyi pitkospuita kulkiessamme. Hieno tunnelma.


Kauhalampi yöllä

Kauhalammin lounaiskulma, tunti auringon laskusta.


Kauhanevan allikoita

Pitkosreitin varren allikoita yön pimeimpään aikaan. Reikko huuteli vasemmalla.


LKKL ja Pinkki

Yön poseerauskuvat pitkosreitillä.


AJL ja Pinkki

Ja toinen perään.


Aamun ensi säteitä

Aamun sarastus alkoi näkyä koillisen suunnassa.Sivuston facebook sivu

Kauhaneva, Kauhajoki, Finland, 12.7.2022
Weblokit
Copyright, 2022  Antti J. Lind