Ulkokallioiden kiertelyä, Luvia, Eurajoki, 9.8.2022
Weblokit
Mantereella riittävän lämmintä, niinpä suuntasimme merelle ja Luvian ulkoluodoille. Keli suosi, ollen heikkotuulinen, lämmin ja auringonpaisteinen. Yllättäen lämpöväreilyä vain nimeksi. Sinilevää laajalti avoimilla selillä ja jonkin verran saarten tuulenpuoleisilla rannoilla.

Kiertelimme Luvian ulkompia luotoja ja kallioita Eekörestä Lännennaulojen kautta Pohjankalliolle. Siitä sitten Marjakarin ja Viikarin kautta lyhyelle käynnille Säppiin.

Kahlaajian kohtalaisen mukavasti ulkokallioilla. Pääosin suosirrejä, tyllejä ja suokukkoja. Muutamia ruokkeja ja riskilöitä. Merimetsoja kalastamassa ja päivää paistattamassa. Merimetsojen liikenne Enäjärven suuntaan. Haahkoja muutama tuhat ja koskeloita vajaa 400 yksilöä. Merikihuja ainakin 8 eri yksilöä. Lokkeja melko niukasti, runsaimpana kalalokki. Muutama halli näkyi päivän mittaan - ei lahtaajia paikalla - onneksi!


Sisempi Pohjankallio

Sisempi Pohjankallio ja sen matalat kalliot. Kahlaajia siellä täällä.


Haahka, koiras

Pääosa haahkoista kaukana merellä. Muutamia poikueennäköisiä saarten tuntumassa. Yksinäisiä koiraita myös sisäsaaristossa. Sulkasato jo pitkällä.


Lapintiira, nuori

Tiirat käyneet yllättävän vähiin, muutto lienee jo pitkällä. Vain muutamia lapintiiroja. Kuvassa nuori yksilö,


Harmaahylkeet

Muutama halli makaili kallioilla.


Kuovisirri, vanha vaihtopukuinen

Kahlaajissa vielä reilusti yli puolet vanhoja lintuja, kuten tämä kuovisirrikin.


Merikihu, vanha / subad(?)

Vaalea merikihu kävi pari kertaa Pohjankalliolla. Pyrstösulkien perusteella vanha lintu, siiven alapinnalla kuitenkin valkeaa vipevöintiä - jotakin esiaikuisuutta?


Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Luvia, Eurajoki, Finland, 9.8.2022
Weblokit
Copyright, 2022  Antti J. Lind