Syksyn ensimmäinen pakkasaamu, Teemuluoto, Pori, 22.9.2022
Weblokit
Olipas aamulla vilpoisen oloista. Teemuluodon parkkipaikalla, ennen auringonnousua, -2 astetta. Tuntui näin kesän jälkeen melko viileältä. Keli selkeä ja heikko kaakkoistuuli. Auringon lämmittäessä, lämpötila kipusi iltapäivällä +10 asteeseen.

Heti aamusta mukavasti liikkellä pikkulintuja, runsaimpina peippo, järripeippo, niittykirvinen, vihervarpunen, urpiainen, räkättirastas ja närhi. Muuttajalajisto muutoinkin monipuolinen, vähän kaikki peruslajit liikekannalla. Jos jonkun puuttumista ihmettelen, niin missä ovat hippiäiset ja rautiaiset, vai onko kuulo heikentynyt?

Päivän lämmettyä liikkeellä myös hieman petolintuja: varpus-, ruskosuo- ja sinisuohaukka, kana-, mehiläishaukka ja piekana. Aamuhämärässä varpuspöllö huuteli lehdossa. Tikkoja mukavat neljä lajia: palokärki, käpy-, harmaapää- ja pikkutikka. Jalohaikaroita ainakin 11. Viimeisiä haarapääskyjä ja metsäkirvisiä.


Huurteessa oleva ruovikko

Suiston ruovikko oli kuurassa kylmän ja heikkotuulisen yön jäljilä.


Kaide huurteessa

Myös lintutornin kaide oli valkoisessa kuurassa.


Aurinko nousee

Jokiuomat höyrysivät auringon noustessa näyttävästi.Aamun tunnelmaa jokisuistosta.


Sinisuohaukka, nuori

Kelin hieman lämmettyä ja pahimman kosteuden hävittyä, paikalliset suohaukat lähtivät saalistelemaan. Kuvassa nuori sinisuohaukka.Sivuston facebook sivu

Teemuluoto, Pori, Finland, 22.9.2022
Weblokit
Copyright, 2022  Antti J. Lind