Tyyntä, sumua ja lintuja, Steenkumppoosi, Pori, 3.10.2022
Weblokit
Aamulla rasvatyynessä kelissä, ennen auringonnousua, kohti Kumppoosien saariryhmää. Koko päivä Steenkumppoosin saaressa, mitä nyt lyhyesti kävin Välikarissa, johon tänään maayhteys. Keli ja kuuluvuus erinomaiset koko päivän: tuulta ei oikeastaan laisinkaan, välillä hieman auringonvilahduksia, näkyvyys pääosin sumun rajoittama alle kilometriin ja lämpötila kymmen asteen luokassa.

Merelle ei pahemmin sumussa tullut katseltua, vaan keskityimme pusikoiden komppaamiseen. Keskittyminen kannatti, kun saaresta löytyi ihan mukavia lajeja ja kohtalaisia määriä viivyttelijöitä: sinipyrstö 1, ruskouunilintu 1, hippiäisuunilintu 2 (min), leppälintu 1, pajulintu 2 ja tiltaltti 12. Tavanomaisimmista lajeita saaressa mm. hippiäinen 35, laulurastas 40, peukaloinen 7, punarinta 22 ja niittykirvinen 18. Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut ja mukava lintupäivä.


Aamun rasvatyyni

Aamulla kohti Kumppooseja, ei väreitä.


Pohjoiskämppä ulkoa

Pohjoisempi saaren kämpistä alkaa vedellä viimeisiään. Ovi on jossakin vaiheessa repsahtanut ja yksi ikkunoista on hajonnut.


Pohjoiskämppä sisältä

Sisätilatkaan eivät enää kovin kummoiselta näytä. Maanomistajan olisi syytä toimia, ennenkuin kaikki on ympäri saaristoa.


Välikari ja ex-leppä

Vanha seurannan kohde Välikarissa, leppä ja se, mitä siitä on vielä jäljellä.


Hippiäisuunilintu

Toinen, tai ainakin yksi, päivän hippiäisuunilinnuista. Yksilömäärään hankala saada selvyyttä, mutta ainakin kaksi. Joitakin päivän ääntelijöitä tuli myös nauhoitettua ja voit kuunnella tästä.


Steenkumppoosi

Iltapäivän puolella nousi sumu uudelleen. Kuvassa Steenkumppoosin pohjoisosa.


Ruskaa ja sumua

Saaristossa taisi ruska olla parhaimmillaan. Steenkumppoosin korkeimmlta kohdalta itään. Taustalla Katavakumppoosi.


Kivi ja Katavakumppoosi sumussa

Päivän tiheimmän sumun aikaan.


Ja maihin...

Ja maihin...


Sivuston facebook sivu

Steenkumppoosi, Pori, Finland, 3.10.2022
Weblokit
Copyright, 2022  Antti J. Lind