Kauniita ja lämpimiä päiviä, Säppi, Eurajoki, 1.-3.5.2024
Weblokit
Vapunpäivän aamusta saareen kauniissa, lähes kesäisessä kelissä. Muutoinkin jaksolla kelit liiankin hienot: heikkoa tuulta, aurinkoa, kohtalaista lämpöä ja reipas lämpöväreily. Näkyvä muutto korkeapainekelissä melko heikkoa, eikä öisinkään oikein mitään tapahtunut.

Saaressa lintuasema miehitettynä, jo alkuviikosta alkaen, muutoin vain uistelijoita. Tavallista saariretkeilyä tuli suoritettua: aamuta merikatselua, josta saaren kierto muutamassa osassa. Vähän laulajien kuuntelua. Pöllöpyyntiä ei tällä kertaa harrastettu.

Jos nyt linnuista jotakin mainittavia yrittäisi mainita, niin aamulla merellä jonkin verran kuikkien ja kaakkureiden muuttoa. Hieman mustalintuja myös liikkellä ja tyynessä säässä näkyvissä useita tuhansia paikallisena, mutta turhan kaukana. Pilkkasiipiä vain nimeksi. Saaren pikkulinnut ja kahlaajat tosi vähissä. Helmenä aamumuutolta putosi kaksi pikkuvarpusta. Merikotkia ainakin yksi pariskunta, samoin kurkia. Mufloneita näkyi ainakin 12 eri yksilöä eli osa näyttää talvesta selvinneen.


Sataman lankonki auringonnousun aikaan

Sataman lankonki auringonnousua aikoihin.


Aamuvakion havainnoijat ampukopilla

Aamuvakio menossa Prakalan ampukopilla.


Naarasmufloneita

Ullarannassa liikkui kuuden naarasmuflonin lauma. Lisäksi ainakin viisi vanhaa urosta omassa laumassaa ja kaksi nuorta urosta. Siitä summana vähintään 12 yksilöä.


Kuollut urosmufloni

Kaksi uutta raatoa löytyi talven jäljiltä. Tämä uros oli pääosin syötynä.


Hanhiston ranta

Merivesi miinuksella lähes 30cm. Hanhistossa riitti rantaa. Rakkolevät kuivumassa.


Mustalintuja

Mustalintuja kellui saaren lähivesillä muutamia satoja, ehkä tuhat. Kauempana väreilyssä "mustalinnunnäköisiä" lisäksi useampi tuhat.


Pinkki ja viimeiset lumet

Jäät ja lumet käyneet vähiin, kuten suojaväri.


Ja maihin...

Ja maihin...Sivuston facebook sivu

Säppi, Eurajoki, Finland, 1.-3.5.2024
Weblokit
Copyright (c) 2024  Antti J. Lind