Merivesi alhaalla, Preiviikinlahti, Pori, 19.5.2024
Weblokit
Kuiva ja helteinen sulkukorkea on pitänyt jo useita viikkoja meriveden pinnan reilusti miinuksella, pääosin -30-40cm välillä. Matalalla oleva merivesi näkyy huomattavan laajasti Satakunnan alavilla rannoilla. Monia hehtaareja ranta-aluetta paljastuu muutan sentin liikkeen ansiosta.

Kävin tänään kuvaamassa Preiviikinlhaden Lahdenperää, Paarnoorin ja Preiviikin Eskon väliltä. Vielä joukkoon mahtui hieman vettäkin.

Toukokuussa pitkään matalalla oleva merivesi tietää huonoa vesi- ja lokkilinnuille sekä kahlaajille. Lajit rakentavat pesät liian alavalle paikalle ja jos merivesi nousee ennen poikasten kuoriutumista, on ennuste heikko.


Lahdenperä Paarnoorista

Aamusella Paarnoorin kalarannan kärjestä. Luoteispuolella, iso ja laaja, hiekkasärkkä, eikä lahdenperässäkään paljoa vettä ole.


Lahdenperä Paarnoorista, panoraama

Samoilta jalansijoilta hieman laajempi näkymä Lahdenperään. Kuva isommaksi klikkaamalla.


Lahdenperä, Paarnoori

Saman päivän ehtoolla dronekuvaa veneväylän päästä.


Paarnoorin väylä

Paarnoorin veneväylä ei kovin isolta näytä.


Preiviikinlahden perä

Sama Lahdenperä myötävalon puolelle. Oikealla Esko-niminen saari. Taustalla näkyy myös Preiviikin kalaranta ja sen ympärillä olevat hiekat.


Säppi, Hanhisto

Vertailuksi pari päivää myöhemmin Säpin Hanhiston ranta. Haurut kaukana rantavedestä. Muodostuvan fladan muoto nähtävissä.Sivuston facebook sivu

Preiviikinlahti, Pori, Finland, 19.5.2024
Weblokit
Copyright (c) 2024  Antti J. Lind