Uusi laji saarelle ja muita mukavia havaintoja, Säppi, Luvia, 21.5.2012
Weblokit
Tällä kertaa muistin, mitä tulin luvanneeksi eli toinen bloki parhaista havainnoista. Päivän retkiblokin löydät tästä. Poimitaan tähän parhaat lintuhavainnot vastaantulojärjestyksessä.


Kiersimme saarta myötäpäivään ja saapuessamme "Puskalan tontille", kuuluin lehdon itäreunalta laulava pikkusieppo. Lintu lauloi koko paikallaoloaikamme innokkaasti, mutta viihtyi sen verran tiheässä paikassa ollen vilkas, että ikä jäi määrittämättä. Sukupuoli lienee kuitenkin koiras :-)  Äänitteen laulusta voit kuunnelta tästä.


Jatkoimme kiertoa kohti Hanhistoa saaren rantaa myöten. Päivän ensimmäinen kaffetauko vietettiin Peräkulmassa. Kaffeenjuonnin ohessa alkoi takaamme kuulua idänuunilinnun laulua ja kun kupit oli tyhjät, lähdimme etsimään, josko laulaja suostuisi näyttäytrymään. Lintu oli helposti löydettävissä Peräkulman kuusikon ja lehdon reunasta ja se näyttäytyikin hienosti, myös koko ajan innokkaasti laulaen. Äänitteen laulusta voit kuunnella tästä.


Iduli suostui myös kuvattavaksi ja tässä pieni pätkä videona.


Idulista ja kaffeesta selvittyämme, jatkoimme Hanhiston rantaan. Edestä nousi muutama meriharakka, punajalkaviklo ja töyhtöhyyppä. Rannan haurumatolla näytti olevan myös hieman kahlaajia; liro, liro, liro, punajalkaviklo, suosirri, suosirri, suokukko, mikäs tää on? - hitto alaskanvikla, eikun tundravikla nykyään ja takana vielä isosirri. Hienoa!

Samassa linnut säpsahtivät lentoon ja vaihtoivat kauemmas. Pokkari esiin ja yritetään nyt saada jokin kuva...


Tunrdavikla

No eipä siitä häävi tullut, ei oikein miksikään voi sanoa...


Lähestyimme lintua hieman ja taas lennettiin. Parvi laskeutui hetkeksi, jolloin pääsimme taas putkella katsomaan mukavasti. Kuvausyritys kaatui taas, kun nuolihaukka tuli niitylle. Kaikki rannalla olleet kahlaajat, pesiviä lukuunottamatta, räpsähtivät lentoon ja hävisivät saarta kiertäen Karinnokan suuntaan. Hetken kulttua osa palasi, vain suosirrit ja alaskanvikla puuttuivat!

Palasimme Karinnokalle ja sieltä Kräveli kiertäen Poponlahteen ja vielä takaisin Hanhistoon, ei näkynyt viklaa, eikä suosirrejä.


Isosirri, ei jp. ja suokukko

Isosirri ja suokukko palasivat Hanhistoon ja päästivät tällä kertaa katsomaan itseään ihan mukavasti. Tundravikla olisi saanut olla tässä mukana!

Kiersimme saarta eteenpäin ja palasimme vielä iltapäivällä Hanhistoon. Suosirrit ja vikla puuttuivat edelleen, myös osa liroista hävinnyt. Suokukko ja isosirri vaan edelleen rannalla. Sinne taisi mennä. No joka tapauksessa saarelle taisi tulla uusi laji!


Kommentoi
21.5.2012 Säppi, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2012  Antti J. Lind