Merimetsoluodon järjetön täystuho, Marjakari, Luvia, 6.7.2015
Weblokit
Sitä sitten oli jollakin taas ollut valoisa päivä! Sunnuntaina puolenpäivän aikoihin sain soiton mereltä, Marjakarin kolonian yhden luodon vierestä: "Tyhjä on, ei lintuja paikalla." Kiitos ilmoituksesta, vaikka siitä sitten jäikin melkoisen paha maku suuhun. Ilmoitin tapahtuneesta ympäristöviranomaisille.

Seuraavana aamuna suuntasin tapahtumapaikalle dokumentoimaan tapahtunutta. Saaressa melkoisen karun näköistä ja autiota. Kaikki saaren merimetsonpesät ja -poikaset olivat hävinneet. Myös tiirat, harmaa- ja kalalokit sekä meriharakka puuttuivat - tuho koski siis koko saaren kaikkia lintuja. Saari oli totaalisen autio. Ei poikasenraatoja, eikä munankuoria - tuhoaja on ollut huolellinen ja järjestelmällinen. Viereisessä saaressa näytti tilanne olevan ennallaan, mutta saaressahan ei ole ollut merimetsoja. Tästä pääset katsomaan saaren pesiä juhannuksen laskennan aikoihin.

Birdlife Suomi on julkaissut tapahtuneesta lehdistötiedotteen ja Varsinais-Suomen ELY-keskus on tehnyt asiasta tutkintapyynnön poliisille. Toivottavasti tällä kertaa syyllinen saadaan kiinni.


Tyhjät pesät

Osa tuhotuista pesistä oli hajotettu ja pesämateriaalit levitetty laajemmalle alueelle.


Tyhjät pesät

Osa taas oli lähes ehjiä, vain munat ja poikaset puuttuivat.


Tyhjät pesät

Saari on autio, ei mitään lintuja.


Tyhjät pesät

Miten tästä voi tulla kenellekkään hyvä mieli?


Ja maihin...

Ja maihin...


Kommentoi
6.7.2015 Marjakari, Luvia, Finland
Weblokit
Copyright, 2015  Antti J. Lind